Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być imprezowa, może być pudełkowa.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 859
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 859
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzony przełożyć do salaterki. W osolonej wodzie ugotować pieczarki ok 12-15 min. Wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli pieczarki są małe wystarczy przekroić na cztery części. Dołożyć do salaterki. Ugotowane jajka pokroić w kostkę i to samo zrobić z obranym ze skórki zielonym ogórkiem oraz ogórkiem kiszonym. Zapakować do salaterki. Dodać osączoną na sitku kukurydzę, a także posiekany koperek, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną drobniutko dymkę i pokrojoną drobniutko papryczkę chili. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, 2-3 łyżki majonezu, sól do smaku. Dokładnie wymieszać i można zajadać. Smacznego.