Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być imprezowa, może być pudełkowa.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1242
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1242
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzony przełożyć do salaterki. W osolonej wodzie ugotować pieczarki ok 12-15 min. Wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli pieczarki są małe wystarczy przekroić na cztery części. Dołożyć do salaterki. Ugotowane jajka pokroić w kostkę i to samo zrobić z obranym ze skórki zielonym ogórkiem oraz ogórkiem kiszonym. Zapakować do salaterki. Dodać osączoną na sitku kukurydzę, a także posiekany koperek, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną drobniutko dymkę i pokrojoną drobniutko papryczkę chili. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, 2-3 łyżki majonezu, sól do smaku. Dokładnie wymieszać i można zajadać. Smacznego.