Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo smaczna, pożywna. Pieczone warzywa doskonale pasują do pozostałych składników.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1302
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1302
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Umytą, osuszoną paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Szalotki oczyścić i pokroić w piórka. Umytą, osuszoną cukinię pokroić w półplasterki. Na blaszce, na papierze do pieczenia ułożyć warzywa i delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Oprószyć ziołami prowansalskimi i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Upieczone warzywa wystudzić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałki, a oliwki na pół. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Szczypior drobno posiekać. Do salaterki przełożyć makaron i kolejno dodawać pozostałe składniki sałatki oraz 2-3 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów z ziołami. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Delikatnie pomieszać. Sałatka gotowa.