Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo smaczna, pożywna. Pieczone warzywa doskonale pasują do pozostałych składników.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 256
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21753
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 256
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21753
Składniki
Umytą, osuszoną paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Szalotki oczyścić i pokroić w piórka. Umytą, osuszoną cukinię pokroić w półplasterki. Na blaszce, na papierze do pieczenia ułożyć warzywa i delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Oprószyć ziołami prowansalskimi i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Upieczone warzywa wystudzić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałki, a oliwki na pół. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Szczypior drobno posiekać. Do salaterki przełożyć makaron i kolejno dodawać pozostałe składniki sałatki oraz 2-3 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów z ziołami. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Delikatnie pomieszać. Sałatka gotowa.