Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo smaczna, pożywna. Pieczone warzywa doskonale pasują do pozostałych składników.
Składniki
Umytą, osuszoną paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Szalotki oczyścić i pokroić w piórka. Umytą, osuszoną cukinię pokroić w półplasterki. Na blaszce, na papierze do pieczenia ułożyć warzywa i delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Oprószyć ziołami prowansalskimi i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Upieczone warzywa wystudzić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałki, a oliwki na pół. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Szczypior drobno posiekać. Do salaterki przełożyć makaron i kolejno dodawać pozostałe składniki sałatki oraz 2-3 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów z ziołami. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Delikatnie pomieszać. Sałatka gotowa.