Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo smaczna, pożywna. Pieczone warzywa doskonale pasują do pozostałych składników.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20630
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2351
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 66
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20630
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2351
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 66
Składniki
Umytą, osuszoną paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Szalotki oczyścić i pokroić w piórka. Umytą, osuszoną cukinię pokroić w półplasterki. Na blaszce, na papierze do pieczenia ułożyć warzywa i delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Oprószyć ziołami prowansalskimi i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Upieczone warzywa wystudzić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałki, a oliwki na pół. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Szczypior drobno posiekać. Do salaterki przełożyć makaron i kolejno dodawać pozostałe składniki sałatki oraz 2-3 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów z ziołami. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Delikatnie pomieszać. Sałatka gotowa.