Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wyrazista sałatka z dodatkiem suszonych pomidorów i chrupiącego słonecznika. Można ją podawać na zimno i na ciepło.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 959
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 959
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z łyżeczką oleju, przelać zimną wodą, odcedzić i wystudzić.
Filety umyć, osuszyć , pokroić w drobną kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojonego kurczaka i usmażyć, co jakiś czas mieszając. Przełożyć usmażone mięso do naczynia wyłożonego ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Słonecznik podprażyć na suchej patelni do lekkiego zbrązowienia.
Składniki na sos dokładnie wymieszać. Można wykorzystać w tym celu słoik z zakrętką.
Połączyć w misce makaron, wystudzonego kurczaka, odsączoną kukurydzę, pokrojone w paski suszone pomidory, natkę pietruszki i słonecznik. Polać przygotowanym sosem i w razie potrzeby doprawić solą.