Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna smaczna wersja sałatki makaronowej, bardzo mi posmakowała i zostaje w menu na stałe:) źródło:domowe-potrawy.pl
Obiad grzybiarza zabielany mlekiem kokosowym.
Odsłon: 185
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 95
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 134
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 181
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 431
Obiad grzybiarza zabielany mlekiem kokosowym.
Odsłon: 185
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 95
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 134
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 181
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 431
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu.
Jajka ugotować na twardo i posiekać nożem.
Por drobno pokroić, posypać obficie solą i pozostawić na 10 minut, następnie ugnieść dłońmi.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ogórek obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Makaron wymieszać z jajkami, porem, odsączoną z zalewy kukurydzą, ogórkiem i serem. Dodać majonez, musztardę, przyprawić sól i pieprz, ewentualnie zmiażdżonym czosnkiem i lubczykiem. Można dodać świeżą paprykę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.