Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna smaczna wersja sałatki makaronowej, bardzo mi posmakowała i zostaje w menu na stałe:) źródło:domowe-potrawy.pl
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11828
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16012
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5057
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11828
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16012
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5057
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu.
Jajka ugotować na twardo i posiekać nożem.
Por drobno pokroić, posypać obficie solą i pozostawić na 10 minut, następnie ugnieść dłońmi.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ogórek obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Makaron wymieszać z jajkami, porem, odsączoną z zalewy kukurydzą, ogórkiem i serem. Dodać majonez, musztardę, przyprawić sól i pieprz, ewentualnie zmiażdżonym czosnkiem i lubczykiem. Można dodać świeżą paprykę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.