Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko orientalna, słodko-pikantna sałatka z makaronem sojowym (czyli makaronem z fasoli mung), pędami babusa i ananasem.
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 75
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 221
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 75
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 221
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Makaron wkładamy do wrzątku i gotujemy 3-4 minuty. Odcedzamy. Paprykę, salami i ananasa kroimy. Pędy bambusa i kukurydzę odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy z majonezem, sosem chili i przyprawami. Dokładanie mieszamy. Odstawiamy sałatkę do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem posypujemy sezamem.