Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was sałatkę, która jest tak pożywna, że idealnie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy :) Są tu makaron (u mnie nowe odkrycie - makaron bezglutenowy), suszone pomidory, rukola, kukurydza, słonecznik i pesto, no i przyprawy. Nic, tylko zapakować w pudełko i w drogę! :)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2996
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 306
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 80
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1890
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12709
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2996
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 306
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 80
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1890
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12709
Składniki
Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy z wody i zostawiamy do ostudzenia. Przestygnięty makaron dokładnie mieszamy z pesto. Pomidory odsączamy z oleju, kroimy w większe kawałki. Słonecznik podprażamy przez chwilę na suchej patelni i odstawiamy do ostudzenia. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Makaron z pesto mieszamy z suszonymi pomidorami, kukurydzą, słonecznikiem i czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce. Smacznego! :)