Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem naciowym
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 173
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20798
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 173
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20798
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podczas gotowania makaronu przygotować sos: posiekać drobno oliwki i przełożyć do miski, dodać startą skórkę z cytryny i sok, dolać oliwę, dodać sól i cukier -wymieszać. Ogórka pokroić w kawałki, selera w drobne plasterki. Natkę pietruszki posiekać, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać do niej trochę soku z cytryny, wymieszać. Makaron przelać zimną wodą. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, dodać sos i wymieszać.