Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem naciowym
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24464
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 406
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 411
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24464
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 406
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 411
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podczas gotowania makaronu przygotować sos: posiekać drobno oliwki i przełożyć do miski, dodać startą skórkę z cytryny i sok, dolać oliwę, dodać sól i cukier -wymieszać. Ogórka pokroić w kawałki, selera w drobne plasterki. Natkę pietruszki posiekać, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać do niej trochę soku z cytryny, wymieszać. Makaron przelać zimną wodą. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, dodać sos i wymieszać.