Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem naciowym
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 95
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3500
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 95
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3500
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podczas gotowania makaronu przygotować sos: posiekać drobno oliwki i przełożyć do miski, dodać startą skórkę z cytryny i sok, dolać oliwę, dodać sól i cukier -wymieszać. Ogórka pokroić w kawałki, selera w drobne plasterki. Natkę pietruszki posiekać, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać do niej trochę soku z cytryny, wymieszać. Makaron przelać zimną wodą. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, dodać sos i wymieszać.