Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem naciowym
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podczas gotowania makaronu przygotować sos: posiekać drobno oliwki i przełożyć do miski, dodać startą skórkę z cytryny i sok, dolać oliwę, dodać sól i cukier -wymieszać. Ogórka pokroić w kawałki, selera w drobne plasterki. Natkę pietruszki posiekać, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać do niej trochę soku z cytryny, wymieszać. Makaron przelać zimną wodą. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, dodać sos i wymieszać.