Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, zielona sałatka pachnąca włoskimi ziołami - idealna na śwniadanie w gorący dzień
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5976
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9037
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8379
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5763
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5976
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9037
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8379
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5763
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Powiniem być grubszy - typu kokardki. Ja używałam zielonego - szpinakowego makaronu i w sałatce wyglądał pięknie. Kapustę kroimy na paseczki szerokości niecałego centymetra. Cebulę troimy w piórka. Mieszamy, zalewany wrzątkiem i sparzamy przez około 2-3 minuty. Odcedzoną kapustę z cebulą mieszamy z wystudzonym makaronem. Sos: Do jogurtu dodajemy poszatkowane świeże zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sporo pieprzu. Sałatkę zalewamy sosem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Jeśli będzie taka potrzeba doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy udekorowaną podsmażona szynką lub doczkiem i świeżymi ziołami. Najlepiej smakuje mocno schłodzona