Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, zielona sałatka pachnąca włoskimi ziołami - idealna na śwniadanie w gorący dzień
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6029
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 284
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6029
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 284
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Powiniem być grubszy - typu kokardki. Ja używałam zielonego - szpinakowego makaronu i w sałatce wyglądał pięknie. Kapustę kroimy na paseczki szerokości niecałego centymetra. Cebulę troimy w piórka. Mieszamy, zalewany wrzątkiem i sparzamy przez około 2-3 minuty. Odcedzoną kapustę z cebulą mieszamy z wystudzonym makaronem. Sos: Do jogurtu dodajemy poszatkowane świeże zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sporo pieprzu. Sałatkę zalewamy sosem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Jeśli będzie taka potrzeba doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy udekorowaną podsmażona szynką lub doczkiem i świeżymi ziołami. Najlepiej smakuje mocno schłodzona