Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki makaronowe czasem robię na obiad do schabowego.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414112
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414112
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Składniki
Makaron wsypujemy do osolonego wrzątku i gotujemy al dente.Przelewamy zimną wodą i studzimy. Z nieobranego ogórka usuwamy środek z nasionami,miąższ kroimy z papryką w drobną kostkę.
W misce mieszamy makaron z papryką,ogórkiem i kukurydzą.Dodajemy majonez i śmietanę.Doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.
Sałatkę przykrywamy folią i wkładamy na 2-3 godzin do lodówki,by smaki się przegryzły.