Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki makaronowe to świetny dodatek do dań z grilla, ale mogą też stanowić samodzielny, pełnowartościowy posiłek. Taka jest sałatka Mareczek. Ta kompozycja dostarczy Ci wszystkich niezbędnych dla zdrowia składników i energię na długie godziny!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68680
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2088
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68680
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2088
Składniki
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, od razu przepłucz zimną wodą. Osusz chwilę na durszlaku, a następnie przełóż do miski, skrop oliwą z oliwek i wymieszaj – dzięki temu makaron się nie poskleja.
Ugotuj jajka na twardo (8-10 minut od momentu zagotowania się wody). Obierz i odłóż do całkowitego wystudzenia. Posiekaj i przełóż do miski z makaronem. Odcedź fasolę z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą i także dołóż do miski.
Umyj paprykę i usuń z niej gniazdo nasienne. Paprykę pokrój dość drobno. Na podobnej wielkości kosteczkę pokrój korniszony. Łodygę selera naciowego przekrój wzdłuż na 2 słupki i pokrój na plasterki. Posiekaj drobno obraną cebulę i szczypiorek. Wymieszaj warzywa i dołóż do miski z resztą składników.
Połącz wszystkie składniki na dressing i wymieszaj na jednolity sos. Polej nim sałatkę i wymieszaj. Wstaw sałatkę na co najmniej godzinę do lodówki.