Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy po obiedzie zostaje pieczony kurczak podaję go na kolację najczęściej w formie sałatki. Taka sałatka jest okazją na przegląd zawartości lodówki i wówczas powstaje pyszna sałatka "misz masz":)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12837
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12837
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Składniki
Mięso z kurczaka /u mnie pierś z kurczaka z rożna/ kroimy na kawałki usuwając kości. Liście sałaty rwiemy na kawałki. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i razem z papryką kroimy w kostkę.Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Olej, zioła prowansalskie, sól, pieprz i sok z cytryny mieszamy, dodajemy do sałatki, mieszamy i odstawiamy na 20 min.