Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy po obiedzie zostaje pieczony kurczak podaję go na kolację najczęściej w formie sałatki. Taka sałatka jest okazją na przegląd zawartości lodówki i wówczas powstaje pyszna sałatka "misz masz":)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1473
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1377
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 267
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1473
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1377
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 267
Składniki
Mięso z kurczaka /u mnie pierś z kurczaka z rożna/ kroimy na kawałki usuwając kości. Liście sałaty rwiemy na kawałki. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i razem z papryką kroimy w kostkę.Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Olej, zioła prowansalskie, sól, pieprz i sok z cytryny mieszamy, dodajemy do sałatki, mieszamy i odstawiamy na 20 min.