Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy po obiedzie zostaje pieczony kurczak podaję go na kolację najczęściej w formie sałatki. Taka sałatka jest okazją na przegląd zawartości lodówki i wówczas powstaje pyszna sałatka "misz masz":)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Mięso z kurczaka /u mnie pierś z kurczaka z rożna/ kroimy na kawałki usuwając kości. Liście sałaty rwiemy na kawałki. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i razem z papryką kroimy w kostkę.Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Olej, zioła prowansalskie, sól, pieprz i sok z cytryny mieszamy, dodajemy do sałatki, mieszamy i odstawiamy na 20 min.