Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka musztardowa to ciekawa alternatywa dla klasycznej sałatki ziemniaczanej, która dla wielu osób jest zwyczajnie zbyt mdła. O tej nie można tego powiedzieć! Bardzo wyrazisty, mocno goryczkowy smak musztardy przebija się w każdym kęsie. Jest lekko równoważony kwaskowatością ogórków kiszonych. Całości dopełnia dobrej jakości szynka wędzona. Sałatkę przyrządzisz bardzo szybko i z podstawowych składników, które masz w domu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój je w drobną kostką. Przełóż je do garnka i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i połóż na papierowych ręcznikach, by oddały nadmiar wody.
Paprykę umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją w małą kostkę.
Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórki konserwowe i szynkę pokrój w kostkę. Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na sos wymieszaj w osobnej miseczce. Wlej dressing do sałatki i całość dobrze wymieszaj. Sałatkę musztardową podawaj po schłodzeniu w lodówce.