Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato zbliża się wielkimi krokami i przed nami kolejny, długi weekend. Z pewnością wielu z was rozpali wtedy grilla lub zorganizuje przyjęcie w ogrodzie. Warto więc przypomnieć sobie, że sałatka warzywna niejedno ma imię! W ciepłe popołudnia, spędzone w ogrodzie lub na pikniku, orzeźwienie przynoszą surowe, soczyste warzywa z lekkim dressingiem lub po prostu skropione oliwą. Taka sałatka na czerwcówkę smakuje najlepiej solo, z kawałkiem bagietki. Ale równie dobrze możesz ją podać do karkówki z grilla.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2246
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4802
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 77
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2246
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4802
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 77
Składniki
Umyj starannie pomidory i ogórki. Nie musisz ich obierać ze skórki. Jeśli chcesz obrać pomidory, wcześniej sparz je wrzątkiem. Pokrój warzywa w dużą kostkę i przełóż do miski.
Obierz cebulę i pokrój na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę pokrój na plasterki. Dołóż do miski.
Umyj paprykę i usuń z niej gniado nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. Dodaj do reszty warzyw.
Odcedź oliwki z zalewy. Pokrój na połówki lub na plasterki. Posiekaj listki bazylii.
Dodaj oliwki i bazylię do warzyw.
Skrop warzywa sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Całość polej oliwą.
Pokrój w kostkę ser i ułóż na sałatce. Podawaj od razu lub po krótkim schodzeniu w lodówce.