Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na grilla z awokado to kompozycja pełna smaku, bardzo kolorowa a dodatkowo niesamowicie odżywcza. W jej skład wchodzą soczyste, malinowe pomidory, chrupiący ogórek, zielone oliwki, kukurydza, feta, rukola, a także kremowe awokado i chrupiące kiełbaski. Wszystkie te składniki tworzą niesamowite połączenie, bo bardzo kremowe i chrupkie jednocześnie. Jeśli nie masz kiełbasek hiszpańskich chorizo lub zwykłych wieprzowych, to możesz dodać również podsmażone kabanosy. Taka sałatka idealnie sprawdzi się na grilla oraz imprezy.
miska, nóż, deska do krojenia, patelnia
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 69
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 69
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Składniki
Umyj pomidory i pokrój na 4 części.
Awokado obierz ze skórki, a następnie usuń pestkę ze środka. Pokrój awokado na plastry.
Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę.
Kukurydzę odsącz z zalewy. Płucz pod bieżącą wodą.
Kiełbaski (chorizo lub kabanosy) pokrój w plasterki i podsmaż na suchej patelni przez 2–3 minuty. Mają być jedynie lekko podsmażone.
Umyj rukolę lub mix sałat. Osusz ręcznikiem i wrzuć do większej miski. Następnie dodaj pozostałe składniki. Polej dwiema łyżkami oliwy. Oprósz solą i świeżym pieprzem dla smaku. Wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj z grzankami. Sama sałatka również jest wyjątkowo pożywna.