Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni. Dni i wieczory są coraz gorętsze, więc chętnie uzupełniamy soczystą karkówkę czy kiełbasę o porcję orzeźwiającej sałatki. Wzbogacona o takie składniki, jak kasza kuskus czy ser sałatkowy, może stać się pożywną propozycją dla osób, które mięsa nie jedzą i podczas kolacji z przyjaciółmi grillują tylko chleb. Sałatka na grilla z fetą zachwyci zresztą wszystkich gości. Jest lekka, smakowita, świetnie pasuje zarówno do tłustych mięs, jak i delikatnej ryby.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 14
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 370
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 392
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 145
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 14
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 370
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 392
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 145
Składniki
Przygotuj dressing, łącząc wszystkie składniki na jednolity sos.
Kaszę kuskus zalej gorącym bulionem warzywnym i do czasu, aż wchłonie go w całości, pozostaw pod przykryciem.
Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Włóż do miseczki, oprósz solą i cukrem trzcinowym, skrop oliwą. Wyłóż na tackę aluminiową i grilluj przez kilkanaście minut lub wstaw na około 10 minut pod rozgrzany grill do piekarnika. Ogórki opłucz i pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w pióra, a ser – w kostkę. Sałatę podrzyj na mniejsze kawałki.
Połącz wszystkie składniki w misce. Wymieszaj. Tuż przed podaniem zalej dressingiem.