Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni. Dni i wieczory są coraz gorętsze, więc chętnie uzupełniamy soczystą karkówkę czy kiełbasę o porcję orzeźwiającej sałatki. Wzbogacona o takie składniki, jak kasza kuskus czy ser sałatkowy, może stać się pożywną propozycją dla osób, które mięsa nie jedzą i podczas kolacji z przyjaciółmi grillują tylko chleb. Sałatka na grilla z fetą zachwyci zresztą wszystkich gości. Jest lekka, smakowita, świetnie pasuje zarówno do tłustych mięs, jak i delikatnej ryby.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105516
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5918
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105516
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5918
Składniki
Przygotuj dressing, łącząc wszystkie składniki na jednolity sos.
Kaszę kuskus zalej gorącym bulionem warzywnym i do czasu, aż wchłonie go w całości, pozostaw pod przykryciem.
Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Włóż do miseczki, oprósz solą i cukrem trzcinowym, skrop oliwą. Wyłóż na tackę aluminiową i grilluj przez kilkanaście minut lub wstaw na około 10 minut pod rozgrzany grill do piekarnika. Ogórki opłucz i pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w pióra, a ser – w kostkę. Sałatę podrzyj na mniejsze kawałki.
Połącz wszystkie składniki w misce. Wymieszaj. Tuż przed podaniem zalej dressingiem.