Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165698
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165698
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Pora białą część pokroić cienko po skosie. Zalać gorącą wodą na sicie, a następnie przelać zimną wodą. Odcisnąć. Rozłożyć na roszponce. Następnie jajka obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Szynkę pokroić w ok 1,5 cm paski i każdy pasek zwinąć w rulonik. Porozkładać na półmisku. Rzodkiewki pokroić w półplasterki i też porozkładać. Pomidora pokroić w ósemki i też porozkładać. Jajka oprószyć delikatnie solą i pieprzem świeżo mielonym. Sos - wymieszać skyr z majonezem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cukier, sok z cytryny, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Jeśli chcemy troszkę rozrzedzić sos trzeba dodać mleko. Tuż przed podaniem sałatki porobić kleksy z sosu. Smacznego.