Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5384
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Pora białą część pokroić cienko po skosie. Zalać gorącą wodą na sicie, a następnie przelać zimną wodą. Odcisnąć. Rozłożyć na roszponce. Następnie jajka obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Szynkę pokroić w ok 1,5 cm paski i każdy pasek zwinąć w rulonik. Porozkładać na półmisku. Rzodkiewki pokroić w półplasterki i też porozkładać. Pomidora pokroić w ósemki i też porozkładać. Jajka oprószyć delikatnie solą i pieprzem świeżo mielonym. Sos - wymieszać skyr z majonezem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cukier, sok z cytryny, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Jeśli chcemy troszkę rozrzedzić sos trzeba dodać mleko. Tuż przed podaniem sałatki porobić kleksy z sosu. Smacznego.