Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 306
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 306
Składniki
Kalafiora dokładnie oczyścić. Pokroić na małe różyczki. Ugotować ze szczypką soli i cukru. Odcedzić i wystudzić. Umieścić w salaterce i dodać oczyszczone, umyte, osuszone i pokrojone w kostkę rzodkiewki. Dodać pokrojony szczypior. Delikatnie pomieszać. Na wierzchu ułożyć jajka ugotowane wcześniej na twardo, obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Porobić kleksy z jogurtu. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotowe. Smacznego.