Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8419
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8419
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Składniki
Kalafiora dokładnie oczyścić. Pokroić na małe różyczki. Ugotować ze szczypką soli i cukru. Odcedzić i wystudzić. Umieścić w salaterce i dodać oczyszczone, umyte, osuszone i pokrojone w kostkę rzodkiewki. Dodać pokrojony szczypior. Delikatnie pomieszać. Na wierzchu ułożyć jajka ugotowane wcześniej na twardo, obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Porobić kleksy z jogurtu. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotowe. Smacznego.