Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie już wiosna zawitała na całego do kuchennego menu. Polecam połączenie warzyw i tuńczyka, jest na prawdę pysznie.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 935
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2807
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 935
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2807
Składniki
na dnie naczynia ułożyć 9 sztuk krakersów. Ogórka konserwowego zetrzeć na grubej tarce, połączyć z ugotowanym ryżem, czterema łyżkami jogurtu. Doprawić do smaku. Masę tą wyłożyć na krakersy. Ponownie pookładać krakersy. Tuńczyka wymieszać z ugotowanymi żółtkami. Dodać jogurt naturalny. Taką ilość, aby konsystencja pasty była dobra do smarowania. Doprawić do smaku. Układamy ostatnią już warstwę krakersów. Wylewamy resztę jogurtu, posypujemy posiekanymi białkami jaj i sypiemy szczypiorkiem. Smacznego.