Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na majówkę to moja propozycja sałatki która idealnie pasuje do grilla i nie tylko. Świetnie sprawdzi się również na imprezach. Jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Świetny smak daje również sos który sprawia że sałatka bardzo szybko znika. Polecam serdecznie.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki gotuję w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości. Należy jednak uważać by nie były zbyt miękkie ponieważ będą się rozpadać. Po ugotowaniu chłodzę a następnie obieram ze skórki i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo a pozostałe składniki kroję na średniej wielkości kawałki. Boczek smażę na suchej patelni tak by był chrupiący. Kroję go na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki na sos łączę ze sobą a następnie dokładnie mieszam. Przygotowuję salaterkę i wykładam składniki warstwami. Połowa ziemniaków, cebuli, jajek, ogórka kiszonego. Na składniki wylewam połowę sosu i posypuje boczkiem. Układam koleją warstwę wszystkich składników. Na koniec sałatkę posypuję szczypiorkiem. Sałatkę chłodzę w lodówce kilka godzin, Można też przygotować dzień wcześniej, Jest pyszna polecam serdecznie.