Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka na święta z jajkiem i smażonymi pieczarkami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obierz, pokrój drobno, opłucz i podsmaż na oleju z odrobiną soli i pieprzu, ostudź . Kukurydzę odsącz na sicie, cebulę obierz a jajka ugotuj na twardo.
Jajka, cebulę oraz ogórki pokrój w kostkę, dodaj odsączoną kukurydzę, podsmażone pieczarki oraz ugotowany ryż, wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj do smaku sól, pieprz oraz majonez i musztardę. Wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na około godzinę przed podaniem.