Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowa sałatka to świetna propozycja na sylwestrową przekąskę. Będzie prezentować się znakomicie, jeśli wszystkie składniki ułożysz w szklanej salaterce warstwowo.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Składniki
Makaron ugotuj według opisu na opakowaniu, powinien być ale dente.
Na suchej patelni podsmaż boczek. Następnie odsącz go z nadmiaru tłuszczu, odstaw do ostygnięcia i pokrój na mniejsze części.
Kapustę drobno posiekaj, przełóż do miski, posól i dodaj łyżeczkę octu jabłkowego. Wymieszaj i pougniataj. Odstaw do zmięknięcia.
Sałatę dokładnie umyj i porwij na mniejsze części. Ogórka pokrój w ćwiartki, a pomidora w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Przygotuj sos. Majonez połącz z jogurtem, solą i pieprzem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszaj.
Ogórka, pomidora, oliwki, boczek i ser połącz ze sobą.
Na dnie salaterki wyłóż odciśniętą z nadmiaru soku kapustę. Następnie układaj warstwami kukurydzę, sos, makaron i sałatę. Na wierzchu ułóż wymieszane warzywa z serem i boczkiem.
Sałatkę podawaj schłodzoną.