Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko pyszne. Słodki, delikatny szpinak, wiejskie jajeczka i camembert w chrupiącej skrupce. Polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112909
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 216
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 482
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 447
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 816
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112909
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 216
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 482
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 447
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 816
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ćwiartki. Ser camembert przekroić na osiem trójkątów. Oprószyć mąką pszenną. Zamaczać w rozkłuconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem. Na półmisku rozłożyć szpinak i na szpinaku układać pokrojone na ćwiartki jajka, usmażony ser, pokrojone pomidorki i pokrojone oliwki. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Całość posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi i żurawiną. Jeśli żurawina jest bardzo sucha, to namoczyć wcześniej w ciepłej wodzie. Polać sosem musztardowo-miodowym tuż przed podaniem. Sos - wszystkie składnimi na sos dokłanie ze sobą wymieszać. Smacznego