Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko pyszne. Słodki, delikatny szpinak, wiejskie jajeczka i camembert w chrupiącej skrupce. Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ćwiartki. Ser camembert przekroić na osiem trójkątów. Oprószyć mąką pszenną. Zamaczać w rozkłuconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem. Na półmisku rozłożyć szpinak i na szpinaku układać pokrojone na ćwiartki jajka, usmażony ser, pokrojone pomidorki i pokrojone oliwki. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Całość posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi i żurawiną. Jeśli żurawina jest bardzo sucha, to namoczyć wcześniej w ciepłej wodzie. Polać sosem musztardowo-miodowym tuż przed podaniem. Sos - wszystkie składnimi na sos dokłanie ze sobą wymieszać. Smacznego