Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko pyszne. Słodki, delikatny szpinak, wiejskie jajeczka i camembert w chrupiącej skrupce. Polecam.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15390
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15390
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ćwiartki. Ser camembert przekroić na osiem trójkątów. Oprószyć mąką pszenną. Zamaczać w rozkłuconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem. Na półmisku rozłożyć szpinak i na szpinaku układać pokrojone na ćwiartki jajka, usmażony ser, pokrojone pomidorki i pokrojone oliwki. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Całość posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi i żurawiną. Jeśli żurawina jest bardzo sucha, to namoczyć wcześniej w ciepłej wodzie. Polać sosem musztardowo-miodowym tuż przed podaniem. Sos - wszystkie składnimi na sos dokłanie ze sobą wymieszać. Smacznego