Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na wigilię bez mięsa przypomina warzywny torcik. Możesz podać ją na paterze do ciasta, aby wyglądała uroczyście.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 922
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 922
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz je i pokrój w kostkę. Z porów odetnij część jasnozieloną o białą. Sparz je wrzątkiem, aby nie miały ostrego posmaku i były miękkie. Przełóż jajka i pory do miski.
Ser żółty pokrój w drobną kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do pozostałych składników. Odcedź groszek i wrzuć do miski. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
Dodaj majonez, sok z cytryny oraz musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Zamieszaj. Włóż do schłodzenia do lodówki.
Przed podaniem przygotuj marchewki. Obierz je i pokrój w półplasterki albo fantazyjne wzory. Paprykę posiekaj w paski. Oliwki pokrój.
Na okrągłym talerzu albo paterze uformuj z sałatki okrągły kształt tortu. Udekoruj według uznania.