Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy na Wszystkich Świętych zjeżdżają się goście, warto poczęstować ich czymś smacznym, zdrowym i sycącym. Nie oznacza jednak, że musisz spędzić długie godziny w kuchni. Nasza sałatka na Wszystkich świętych z powodzeniem może zostać przygotowana z kilku a nawet kilkunasto godzinnym wyprzedzeniem. Przed podaniem wystarczy jedynie połączyć ją z sosem i wymieszać. Będzie stanowić smaczną samodzielną przekąskę lub dodatek do dania głównego.
Polecam.
Odsłon: 822
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1537
Polecam.
Odsłon: 822
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1537
Składniki
Przygotuj wszystkie warzywa. Sałatę lodową pokrój paski. Kukurydzę odsącz z zalewy. Pierś z kurczaka pokrój w niezbyt grubą kostkę.
Obie papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę o zbliżonych rozmiarze. Cebulę również pokrój w kawałki o podobnej wielkości.
Ogórka pokrój w niezbyt grube ćwierć plasterki.
Ser pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w kostkę.
Jeśli sałatka na Wszystkich Świętych ma chwilę poczekać na gości, ułóż wszystkie składniki warstwami w misce, na dół kładąc te najtwardsze, a na górze najdelikatniejsze i te które mogą puścić sok.
Przygotuj sos. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, a następnie dodaj do niego wszystkie pozostałe składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem, sałatkę wymieszaj i połącz z przygotowanym wcześniej sosem.