Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 50
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2585
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 50
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2585
Składniki
Ziemniaki ugotowałem w mundurkach , które po przestygnięciu obrałem i pokroiłem na plastry. Podobnie pokroiłem ugotowane obrane jajka. Pomidory i cebulę pokroiłem w plastry . W dużej salaterce na dno wyłożyłem porwane listki sałaty , a następnie warstwami : sałata , ziemniaki , cebula , pomidory , jajka , oliwki i powtarzałem do wyczerpania składników. Na wierzchu ułożyłem kawałki tuńczyka . Wstawiłem do lodówki na 2 godziny. Sos : do słoika przełożyłem składniki sosu , zakręciłem i wymieszałem energicznie potrząsając słoikiem. Polałem sałatkę , udekorowałem listkami sałaty.