Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8147
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8147
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Ziemniaki ugotowałem w mundurkach , które po przestygnięciu obrałem i pokroiłem na plastry. Podobnie pokroiłem ugotowane obrane jajka. Pomidory i cebulę pokroiłem w plastry . W dużej salaterce na dno wyłożyłem porwane listki sałaty , a następnie warstwami : sałata , ziemniaki , cebula , pomidory , jajka , oliwki i powtarzałem do wyczerpania składników. Na wierzchu ułożyłem kawałki tuńczyka . Wstawiłem do lodówki na 2 godziny. Sos : do słoika przełożyłem składniki sosu , zakręciłem i wymieszałem energicznie potrząsając słoikiem. Polałem sałatkę , udekorowałem listkami sałaty.