Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Nicejska to klasyk dań i nic się nie da w nim dodać lub ująć ale czy na pewno ? Wersja z niebieskimi ziemniakami Vitelotte (to stara odmiana , uprawiana od kilku wieków we Francji) czyni zdecydowaną rożnicę . Ponadto sposób podania salatki , gdzie składniki są nie wymieszane to ukłon w stronę tych co nie lubią, lub nie chcą na raz zjeść np. Tuńczyka, cebuli lub innych składników ..
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Składniki
Ugotowane małe ziemniaki (najlepiej w łupinkach gotowane a potem pokrojone) , układamy na talerzu wraz z ugotowanym na twardo i pokrojonym jajem . Dodajemy krojone pomidorki , oliwki, listki sałaty, tuńczyka z puszki i fasolki szparagowej lekko gotowanej . Całość możemy skropić (lub podać osobno do samodzielnego skropienia) sosem złożonym z wymieszanej oliwy z łyżeczką musztardy gruboziarnistej / Dijon , sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku , pieprzu i soli