Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Nicejska to klasyk dań i nic się nie da w nim dodać lub ująć ale czy na pewno ? Wersja z niebieskimi ziemniakami Vitelotte (to stara odmiana , uprawiana od kilku wieków we Francji) czyni zdecydowaną rożnicę . Ponadto sposób podania salatki , gdzie składniki są nie wymieszane to ukłon w stronę tych co nie lubią, lub nie chcą na raz zjeść np. Tuńczyka, cebuli lub innych składników ..
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 32
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18554
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7084
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30679
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 32
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18554
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7084
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30679
Składniki
Ugotowane małe ziemniaki (najlepiej w łupinkach gotowane a potem pokrojone) , układamy na talerzu wraz z ugotowanym na twardo i pokrojonym jajem . Dodajemy krojone pomidorki , oliwki, listki sałaty, tuńczyka z puszki i fasolki szparagowej lekko gotowanej . Całość możemy skropić (lub podać osobno do samodzielnego skropienia) sosem złożonym z wymieszanej oliwy z łyżeczką musztardy gruboziarnistej / Dijon , sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku , pieprzu i soli