Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Nicejska to klasyk dań i nic się nie da w nim dodać lub ująć ale czy na pewno ? Wersja z niebieskimi ziemniakami Vitelotte (to stara odmiana , uprawiana od kilku wieków we Francji) czyni zdecydowaną rożnicę . Ponadto sposób podania salatki , gdzie składniki są nie wymieszane to ukłon w stronę tych co nie lubią, lub nie chcą na raz zjeść np. Tuńczyka, cebuli lub innych składników ..
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 336
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 336
Składniki
Ugotowane małe ziemniaki (najlepiej w łupinkach gotowane a potem pokrojone) , układamy na talerzu wraz z ugotowanym na twardo i pokrojonym jajem . Dodajemy krojone pomidorki , oliwki, listki sałaty, tuńczyka z puszki i fasolki szparagowej lekko gotowanej . Całość możemy skropić (lub podać osobno do samodzielnego skropienia) sosem złożonym z wymieszanej oliwy z łyżeczką musztardy gruboziarnistej / Dijon , sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku , pieprzu i soli