Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Nicejska to klasyk dań i nic się nie da w nim dodać lub ująć ale czy na pewno ? Wersja z niebieskimi ziemniakami Vitelotte (to stara odmiana , uprawiana od kilku wieków we Francji) czyni zdecydowaną rożnicę . Ponadto sposób podania salatki , gdzie składniki są nie wymieszane to ukłon w stronę tych co nie lubią, lub nie chcą na raz zjeść np. Tuńczyka, cebuli lub innych składników ..
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 176
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 42
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 176
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 42
Składniki
Ugotowane małe ziemniaki (najlepiej w łupinkach gotowane a potem pokrojone) , układamy na talerzu wraz z ugotowanym na twardo i pokrojonym jajem . Dodajemy krojone pomidorki , oliwki, listki sałaty, tuńczyka z puszki i fasolki szparagowej lekko gotowanej . Całość możemy skropić (lub podać osobno do samodzielnego skropienia) sosem złożonym z wymieszanej oliwy z łyżeczką musztardy gruboziarnistej / Dijon , sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku , pieprzu i soli