Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Granat i pomidory zawierają sporo witamin C, E i A – silnych przeciwutleniaczy działających odmładzająco. Uwielbiam robić ją jesienią, bo dodaje pozytywnej energii!
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2922
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2922
Składniki
Z filetu zdejmujemy skórę, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem i gotujemy na parze (dosłownie kilka minut, żeby w środku był różowy). Możemy też zawinąć go w folię aluminiową i upiec w piekarniku.
Ugotowany filet odstawiamy do ostudzenia. Do miski wrzucamy mix sałat, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki oraz połowę pestek z granatu. Delikatnie mieszamy. Na górze układamy fileta podzielonego na małe cząstki i wierzch dekorujemy drugą częścią pestek z granatu.
Do szklaneczki nalewamy 8 łyżek oliwy z oliwek, doprawiamy solą, pieprzem i cytryną. Jeśli lubimy możemy dodać też 1/2 łyżeczki miodu. Całość energicznie mieszamy. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem.
Smacznego :)