Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka owocowa zawsze jest dobrą opcją na każdą okazję – jako przekąska, dodatek do głównego posiłku czy deseru czy nawet samodzielny lunch. Jest szczególnie lubiana przez najmłodszych. Charakteryzuje się nie tylko słodkim smakiem, ale także wyjątkową gamą kolorystyczną. Lekki dressing miodowo-cytrynowy łączy ze sobą wszystkie smaki. Całość jest także niezwykle szybka w przygotowaniu – wystarczy jedynie 10 minut, by móc cieszyć się tym wyjątkowym daniem. Nie można też zapomnieć o tym, że to prawdziwa bomba witaminowa!
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 90
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 48
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 344
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 90
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 48
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 344
Składniki
Grejpfruta pokrój w plasterki, a następnie w ćwiartki. Nie musisz obierać go ze skórki, ale jeśli chcesz, to nie ma przeciwwskazań. Kiwi i banana obierz i pokrój w cienkie plasterki. Jabłko podziel na ćwiartki i usuń gniazdo nasienne. Następnie pokrój owoc w cienkie plasterki. Mandarynki obierz i rozdziel miąższ na cząstki.
Wszystkie owoce, razem z granatem i borówkami, umieść w dużej misce sałatkowej. W osobnej miseczce wymieszaj miód z sokiem z cytryny. Przygotowanym dressingiem zalej składniki sałatki owocowej. Całość dobrze wymieszaj. Sałatkę podawaj od razu po przygotowaniu. Resztki przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu maksymalnie 24 godzin.