Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka owocowa zawsze jest dobrą opcją na każdą okazję – jako przekąska, dodatek do głównego posiłku czy deseru czy nawet samodzielny lunch. Jest szczególnie lubiana przez najmłodszych. Charakteryzuje się nie tylko słodkim smakiem, ale także wyjątkową gamą kolorystyczną. Lekki dressing miodowo-cytrynowy łączy ze sobą wszystkie smaki. Całość jest także niezwykle szybka w przygotowaniu – wystarczy jedynie 10 minut, by móc cieszyć się tym wyjątkowym daniem. Nie można też zapomnieć o tym, że to prawdziwa bomba witaminowa!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35675
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35675
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Grejpfruta pokrój w plasterki, a następnie w ćwiartki. Nie musisz obierać go ze skórki, ale jeśli chcesz, to nie ma przeciwwskazań. Kiwi i banana obierz i pokrój w cienkie plasterki. Jabłko podziel na ćwiartki i usuń gniazdo nasienne. Następnie pokrój owoc w cienkie plasterki. Mandarynki obierz i rozdziel miąższ na cząstki.
Wszystkie owoce, razem z granatem i borówkami, umieść w dużej misce sałatkowej. W osobnej miseczce wymieszaj miód z sokiem z cytryny. Przygotowanym dressingiem zalej składniki sałatki owocowej. Całość dobrze wymieszaj. Sałatkę podawaj od razu po przygotowaniu. Resztki przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu maksymalnie 24 godzin.