Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu i niedrogi wariant sałatki owocowej. Walorami odżywczymi nie dorównuje oczywiście sałatce z samych owoców, ale posiada równie orzeźwiający smak, w dodatku jest sycąca. A to, że nie potrzebuje wielu owoców może być zaletą ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7927
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 314
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3228
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7927
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 314
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3228
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
Ryż ugotować. Do jeszcze ciepłego (!) ryżu dodać cukier waniliowy, aromat, rodzynki oraz sporą część soku z brzoskwiń i ananasów. Wymieszać.
Gdy ryż wchłonie sok, a rodzynki napęcznieją, dodać pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie i ananasy oraz wiórki kokosowe. Wymieszać. W zależności od tego czy wolimy mniej czy bardziej wilgotną sałatkę można dodać pozostałą część soku z owoców (ja zużywam cały sok z brzoskwiń i owoców – sałatka jest wtedy orzeźwiająca i bardziej owocowa).