Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Panorama to pyszna kompozycja mieszanych warzyw z kremowym majonezem. Do jej stworzenia wykorzystasz proste składniki, a mimo to uzyskasz fantastyczny smak. Możesz zjeść tę sałatkę samodzielnie lub podać jako dodatek do innych dań. To świetna propozycja na domówkę lub rodzinne spotkanie.
Polecam.
Odsłon: 296
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 381
Polecam.
Odsłon: 296
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 381
Składniki
Marchewkę i ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w mundurkach, wyjmij z wody i zostaw do lekkiego ostudzenia. Jeśli chcesz, aby marchewka zachowała wyraźniejszy kolor, przelej ją zimną wodą po ugotowaniu. Następnie obierz warzywa i pokrój w drobną kostkę. Cebulkę obierz, drobno posiekaj i przelej wrzątkiem, aby zmniejszyć jej ostrość. Jeśli preferujesz chrupką i pikantną cebulkę, pozostaw ją w surowej postaci. Ogórki pokrój w małą kostkę i przełóż na sito do odsączenia. Nie obieraj ogórków ze skórki, a sałatka będzie bardziej chrupiąca. Groszek wyjmij z puszki, przelej zimną wodą i odsącz na sicie. Dobrym rozwiązaniem jest także ugotowany groszek mrożony, a latem – świeży. Wszystkie elementy sałatki przenieś do miski.
Przełóż wymaganą ilość majonezu ze słoika do szklanki i rozmieszaj widelcem, a jego konsystencja będzie łatwiejsza do wymieszania. Polej majonezem sałatkę, dopraw szczyptą soli i obfitą dozą czarnego pieprzu. Dokładnie wymieszaj sałatkę i odstaw do lodówki na godzinę.
Sałatkę Panorama podawaj schłodzoną. Pamiętaj, aby przemieszać ją przed podaniem oraz udekorować świeżym koperkiem.