Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 1526

Dodano:

Odsłon: 5644

Świetnie się nadaje na rodzinne uroczystości. Wszyscy się nią zachwycają. Jest delikatna i smakowita.

Składniki

  • 1 kg pieczarek
  • 6 jajek
  • 200 g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • majonez
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na maśle do miękkości, przyprawiamy solą i pieprzem, po czym odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kosteczkę. Podobnie postępujemy z żółtym serem i szczypiorkiem. Wszystkie składniki razem łączymy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez. Całość dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń