Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 547 Ocena: 4219

Dodano:

Odsłon: 5023

Pyszna sałatka z podsmażonymi pieczarkami, gotowanymi jajkami, papryką i kiszonymi ogórkami.Wersja bezmięsna ale wędlina będzie świetnym uzupełnieniem składników:)

Składniki

  • pieczarki 20 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • jajka 7 szt
  • ogórki kiszone 4 szt
  • masło 1 łyżeczka
  • majonez
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka pieczarkowa

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę lub na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i razem z papryką kroimy w kostkę. Ogórki kiszone także kroimy w kostkę ale przed dodaniem do innych składników odsączamy na sicie.
    Do przygotowanych składników dodajemy majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy.
    Do sałatki możemy dodać szczypiorek, żółty ser lub kukurydzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń