Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z smażonymi pieczarkami, ogórkami konserwowymi, jajkami i zupką chińską pikantną curry. Sałatka pysznie smakuje sama, z pieczywem lub jako dodatek do mięsa czy kiełbasy.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1010
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 45
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1358
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 511
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1010
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 45
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1358
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 511
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6255
Składniki
Zupkę chińską wsypujemy do miseczki, dodajemy zawartość obu saszetek i zalewamy wrzątkiem 0,5-0,75 szklanki - tyle ile wchłonie makaron. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 10 min. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło /ewentualnie olej/ i dusimy pieczarki do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy do wystudzenia. Do przestygniętej zupki chińskiej dodajemy jajka, pieczarki oraz pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Dodajemy majonez, mieszamy i.... gotowe:)