Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 442
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1025
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 442
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1025
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Następnie po wystudzeniu pokroić w drobną kostkę, szynkę również. Seler i kukurydzę odcedzić. Ser zetrzeć. Szczypiorek pokroić drobno.
W misce układamy kolejno warstwami od dołu: starty ser żółty smarujemy majonezem, ilość wedle uzania na majonez kładziemy drobno pokrojoną szynkę na szynkę seler na seler kukurydzę kukurydzę zbijamy delikatnie dłonią lub łyżką i smarujemy drugą warstwą majonezu na majonez wsypujemy pokrojone w drobną kostkę jajka na jajka sypiemy pieprz, sół i słodką paprykę (ilość wedle uznania) na to dajemy szczypiorek na szczypiorek starty ser odstawiamy do lodówki na godzinę-dwie, żeby się "odstało" ...i smacznego :)