Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 23
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 23
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Następnie po wystudzeniu pokroić w drobną kostkę, szynkę również. Seler i kukurydzę odcedzić. Ser zetrzeć. Szczypiorek pokroić drobno.
W misce układamy kolejno warstwami od dołu: starty ser żółty smarujemy majonezem, ilość wedle uzania na majonez kładziemy drobno pokrojoną szynkę na szynkę seler na seler kukurydzę kukurydzę zbijamy delikatnie dłonią lub łyżką i smarujemy drugą warstwą majonezu na majonez wsypujemy pokrojone w drobną kostkę jajka na jajka sypiemy pieprz, sół i słodką paprykę (ilość wedle uznania) na to dajemy szczypiorek na szczypiorek starty ser odstawiamy do lodówki na godzinę-dwie, żeby się "odstało" ...i smacznego :)