Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wygląda i równie dobrze smakuje.
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 125
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 370
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 125
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 370
Składniki
Na samym początku gotujemy marchew, ziemniaki i jajka.
W tym czasie kroję pierś na drobne kawałki i obsypuję przyprawą do drobiu, odstawiam na chwilę.
Następnie przygotowuje resztę składników : kroję ogórki konserwowe w drobną kosteczkę, siekam szczypiorek, ścieram ser na tartce o dużych oczkach.
Ugotowane i ostudzone: jajka, marchew i ziemniaki również kroję w drobną kosteczkę można także zetrzeć na tartce.
Ostatni krok przed złożeniem sałatki to usmażenie wcześniej przygotowanej piersi z kurczaka i wymieszanie majonezu z solą i pieprzem.
Tortownicę wykładam folią spożywczą wraz z bokami.
Wszystkie warstwy dociskamy i po każdym ze składników smarujemy cienko majonezem z przyprawami. Pierwsza warstwa : pieczarki odsączone, ułożone główkami do dołu. Druga warstwa: marchewka. Trzecia warstwa: ziemniaki. Czwarta warstwa: usmażone mięso. Piąta warstwa: ogórki. Szósta warstwa: jajka. Siódma warstwa: starty ser żółty.
Po ułożeniu wszystkich warstw przykrywam folią i wkładamy do lodówki tak aby była dobrze schłodzona polecam na całą noc. Następnie po wyjęciu zdejmujemy folię z góry sałatki i wykładamy na duży talerz tak aby obręcz tortownicy pasowała do dna talerza. Obracamy formę (pieczarki na górze) i zdejmujemy obręcz tortownicy. Po tym jak sałatka jest już na talerzu delikatnie zdejmujemy folię i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem . Smacznego!