Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiedzieliście, że por zawiera więcej żelaza niż buraki? Warto go jeść na surowo. Polecam moją sałatkę
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Składniki
Pora kroimy na cienkie plasterki. Jeśli źle czujecie się po świeżym, można go sparzyć - pokrojonego pora zalewamy wrzątkiem na 5 sekund, potem przelewamy zimną wodą. Po sparzeniu jest delikatniejszy. Według mnie, w smaku jest jednak lepszy bez sparzania :) Szynkę, jajka, winogrona i ananasa kroimy. Najlepiej też pozbyć się pestek z winogrona. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem. Zostawiamy do przegryzienia - najlepiej na noc. Sałatkę można udekorować winogronami.