Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiedzieliście, że por zawiera więcej żelaza niż buraki? Warto go jeść na surowo. Polecam moją sałatkę
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Pora kroimy na cienkie plasterki. Jeśli źle czujecie się po świeżym, można go sparzyć - pokrojonego pora zalewamy wrzątkiem na 5 sekund, potem przelewamy zimną wodą. Po sparzeniu jest delikatniejszy. Według mnie, w smaku jest jednak lepszy bez sparzania :) Szynkę, jajka, winogrona i ananasa kroimy. Najlepiej też pozbyć się pestek z winogrona. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem. Zostawiamy do przegryzienia - najlepiej na noc. Sałatkę można udekorować winogronami.