Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiedzieliście, że por zawiera więcej żelaza niż buraki? Warto go jeść na surowo. Polecam moją sałatkę
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6545
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2076
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6545
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2076
 
         
         
                Składniki
Pora kroimy na cienkie plasterki. Jeśli źle czujecie się po świeżym, można go sparzyć - pokrojonego pora zalewamy wrzątkiem na 5 sekund, potem przelewamy zimną wodą. Po sparzeniu jest delikatniejszy. Według mnie, w smaku jest jednak lepszy bez sparzania :) Szynkę, jajka, winogrona i ananasa kroimy. Najlepiej też pozbyć się pestek z winogrona. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem. Zostawiamy do przegryzienia - najlepiej na noc. Sałatkę można udekorować winogronami.