Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka - por, szynka, winogrona, ananas

Sałatka - por, szynka, winogrona, ananas

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 1395

Dodano:

Odsłon: 3278

Wiedzieliście, że por zawiera więcej żelaza niż buraki? Warto go jeść na surowo. Polecam moją sałatkę
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pora kroimy na cienkie plasterki. Jeśli źle czujecie się po świeżym, można go sparzyć - pokrojonego pora zalewamy wrzątkiem na 5 sekund, potem przelewamy zimną wodą. Po sparzeniu jest delikatniejszy. Według mnie, w smaku jest jednak lepszy bez sparzania :)

    Szynkę, jajka, winogrona i ananasa kroimy. Najlepiej też pozbyć się pestek z winogrona.
    Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem. Zostawiamy do przegryzienia - najlepiej na noc.

    Sałatkę można udekorować winogronami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń