Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka - por, szynka, winogrona, ananas

Sałatka - por, szynka, winogrona, ananas

Autor:

Przepisów i artykułów: 217 Ocena: 1889

Dodano:

Odsłon: 3456

Wiedzieliście, że por zawiera więcej żelaza niż buraki? Warto go jeść na surowo. Polecam moją sałatkę
Reklama
Reklama
Sałatka - por, szynka, winogrona, ananas

Przygotowanie

  1. Pora kroimy na cienkie plasterki. Jeśli źle czujecie się po świeżym, można go sparzyć - pokrojonego pora zalewamy wrzątkiem na 5 sekund, potem przelewamy zimną wodą. Po sparzeniu jest delikatniejszy. Według mnie, w smaku jest jednak lepszy bez sparzania :)

    Szynkę, jajka, winogrona i ananasa kroimy. Najlepiej też pozbyć się pestek z winogrona.
    Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem. Zostawiamy do przegryzienia - najlepiej na noc.

    Sałatkę można udekorować winogronami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń