Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiedzieliście, że por zawiera więcej żelaza niż buraki? Warto go jeść na surowo. Polecam moją sałatkę
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2091
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 782
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17246
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2091
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 782
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17246
Składniki
Pora kroimy na cienkie plasterki. Jeśli źle czujecie się po świeżym, można go sparzyć - pokrojonego pora zalewamy wrzątkiem na 5 sekund, potem przelewamy zimną wodą. Po sparzeniu jest delikatniejszy. Według mnie, w smaku jest jednak lepszy bez sparzania :) Szynkę, jajka, winogrona i ananasa kroimy. Najlepiej też pozbyć się pestek z winogrona. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem. Zostawiamy do przegryzienia - najlepiej na noc. Sałatkę można udekorować winogronami.