Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka porowa, prosta smaczna i ulubiona od mojej żony. Z resztą sam też bardzo ją lubię.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 87
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 40
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 321
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 87
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 40
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 321
Składniki
Przygotowanie : Poszatkuj por w pół plastry łącznie z częścią zieloną (opłukaną bo może zawierać resztki ziemi) i sparz wrzątkiem. Ostygnięty odciśnij i przełóż do misy. Rzodkiewkę pokrojoną w cienkie słupeczki, kukurydzę, ser żółty pokrojony w kosteczkę (zob. na zdj. poniżej jak ja to robię) i ugotowane na twardo jajka również pokrojone w kosteczkę dodaj do misy, wymieszaj, dodaj łyżkę majonezu i dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki aby nieco smaki się "dopracowały". Informacja dodatkowa: Parzenie pora ma kilka celów, utrzymuje jędrność, traci chrupkość, znacząco zmniejsza ew. wzdęcia.