Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka porowa, prosta smaczna i ulubiona od mojej żony. Z resztą sam też bardzo ją lubię.
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223672
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 573
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3552
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223672
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 573
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3552
Składniki
Przygotowanie : Poszatkuj por w pół plastry łącznie z częścią zieloną (opłukaną bo może zawierać resztki ziemi) i sparz wrzątkiem. Ostygnięty odciśnij i przełóż do misy. Rzodkiewkę pokrojoną w cienkie słupeczki, kukurydzę, ser żółty pokrojony w kosteczkę (zob. na zdj. poniżej jak ja to robię) i ugotowane na twardo jajka również pokrojone w kosteczkę dodaj do misy, wymieszaj, dodaj łyżkę majonezu i dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki aby nieco smaki się "dopracowały". Informacja dodatkowa: Parzenie pora ma kilka celów, utrzymuje jędrność, traci chrupkość, znacząco zmniejsza ew. wzdęcia.