Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka porowa, prosta smaczna i ulubiona od mojej żony. Z resztą sam też bardzo ją lubię.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 308
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3299
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 866
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 308
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3299
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 866
Składniki
Przygotowanie : Poszatkuj por w pół plastry łącznie z częścią zieloną (opłukaną bo może zawierać resztki ziemi) i sparz wrzątkiem. Ostygnięty odciśnij i przełóż do misy. Rzodkiewkę pokrojoną w cienkie słupeczki, kukurydzę, ser żółty pokrojony w kosteczkę (zob. na zdj. poniżej jak ja to robię) i ugotowane na twardo jajka również pokrojone w kosteczkę dodaj do misy, wymieszaj, dodaj łyżkę majonezu i dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki aby nieco smaki się "dopracowały". Informacja dodatkowa: Parzenie pora ma kilka celów, utrzymuje jędrność, traci chrupkość, znacząco zmniejsza ew. wzdęcia.