Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, niezwykle świeża i soczysta sałatka owocowo-warzywna z dodatkiem delikatnej piersi kurczaka.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 256
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2686
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 256
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2686
Składniki
Kurczaka nacieramy solą morska oraz curry. Gotujemy na parze 15-20 minut. Studzimy. Białą część pora cienko kroimy i solimy. Warstwę pora posypujemy ziarnami z kolby kukurydzy. Układamy ananasa pokrojonego w kostkę. Następnie wykładamy pokrojoną w kawałki pierś kurczaka. Za pomocą worka cukierniczego z ozdobną tylko wyciskamy majonez. Na warstwie majonezu układamy połówki jajek. Całość posypujemy pestkami granatu i koperkiem. Posypujemy solą ziołową oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.