Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, niezwykle świeża i soczysta sałatka owocowo-warzywna z dodatkiem delikatnej piersi kurczaka.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112938
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 264
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 574
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 494
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 873
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112938
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 264
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 574
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 494
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 873
Składniki
Kurczaka nacieramy solą morska oraz curry. Gotujemy na parze 15-20 minut. Studzimy. Białą część pora cienko kroimy i solimy. Warstwę pora posypujemy ziarnami z kolby kukurydzy. Układamy ananasa pokrojonego w kostkę. Następnie wykładamy pokrojoną w kawałki pierś kurczaka. Za pomocą worka cukierniczego z ozdobną tylko wyciskamy majonez. Na warstwie majonezu układamy połówki jajek. Całość posypujemy pestkami granatu i koperkiem. Posypujemy solą ziołową oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.