Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z ryżem, szynką, ananasem, selerem i kukurydzą. Nie ma przy niej dużo krojenia. Trzeba tylko poświecić trochę czasu na gotowanie ryżu. W smaku delikatna, słodko kwaśna, polecam
garnek do gotowania ryżu, nóż, deska do krojenia, salaterka
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1188
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 499
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1188
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 499
Składniki
W garnku zagotować szklankę wody z masłem i solą. Wsypać wypłukany ryż, zamieszać i gotować na małym ogniu 20 minut. Odstawić pod przykryciem do całkowitego wystygnięcia.
Szynkę i ananasa pokroić w drobną kostkę. Dodać wraz z selerem i odsączoną kukurydzą do ryżu.
Połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.
Dobrze smakuje serwowana w towarzystwie porwanej na kawałki sałaty lodowej.