Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z ryżem, szynką, ananasem, selerem i kukurydzą. Nie ma przy niej dużo krojenia. Trzeba tylko poświecić trochę czasu na gotowanie ryżu. W smaku delikatna, słodko kwaśna, polecam
garnek do gotowania ryżu, nóż, deska do krojenia, salaterka
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 683
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 736
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 683
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 736
Składniki
W garnku zagotować szklankę wody z masłem i solą. Wsypać wypłukany ryż, zamieszać i gotować na małym ogniu 20 minut. Odstawić pod przykryciem do całkowitego wystygnięcia.
Szynkę i ananasa pokroić w drobną kostkę. Dodać wraz z selerem i odsączoną kukurydzą do ryżu.
Połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.
Dobrze smakuje serwowana w towarzystwie porwanej na kawałki sałaty lodowej.