Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z ryżem, szynką, ananasem, selerem i kukurydzą. Nie ma przy niej dużo krojenia. Trzeba tylko poświecić trochę czasu na gotowanie ryżu. W smaku delikatna, słodko kwaśna, polecam
garnek do gotowania ryżu, nóż, deska do krojenia, salaterka
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10569
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4639
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424537
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10569
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4639
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424537
Składniki
W garnku zagotować szklankę wody z masłem i solą. Wsypać wypłukany ryż, zamieszać i gotować na małym ogniu 20 minut. Odstawić pod przykryciem do całkowitego wystygnięcia.
Szynkę i ananasa pokroić w drobną kostkę. Dodać wraz z selerem i odsączoną kukurydzą do ryżu.
Połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.
Dobrze smakuje serwowana w towarzystwie porwanej na kawałki sałaty lodowej.