Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27510
Dodano: 16.04.2014
Odsłon: 10177
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Liście szpinaku delikatnie siekamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną w słupki kalarepkę, pokrojone w kostkę ogórki i kiwi w półplasterki, puszkę słodkiej kukurydzy oraz pokrojone w paski marynowane rydze.
PRZYGOTOWANIE SOSU:
Do miseczki wlewamy 2 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki octu jabłkowego, 3 łyżeczki musztardy i 1,5 łyżki oleju lnianego.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Do sosu dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz stevią.
Wszystkie pokrojone wcześniej składniki zalewamy sosem, mieszamy i posypujemy ziarnami słonecznika.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 16 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie3 Kto głosował? | Odpowiedz