Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z buraczkami, które zostały z zakwasu? Czy kiszone buraki nadają się tylko do kosza? Nie! Zróbmy z nich sałatkę! :) Czasami recyklingowe dania potrafią zaskoczyć swoim smakiem, mimo prostoty ich wykonania :)
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 318
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 318
Składniki
1 dużą marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy al dente w osolonej i posłodzonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Buraczki kiszone i wszystkie papryki kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy salaterki.
Przygotowanie sosu sałatkowego: Do miseczki przekładamy kremowy jogurt naturalny, dodajemy 2 łyżeczki suszonego koperku, łyżeczkę cukru brzozowego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i dokładnie mieszamy. Sos doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie powstały sos dodajemy do warzyw w salaterce, dokładnie mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)