Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z buraczkami, które zostały z zakwasu? Czy kiszone buraki nadają się tylko do kosza? Nie! Zróbmy z nich sałatkę! :) Czasami recyklingowe dania potrafią zaskoczyć swoim smakiem, mimo prostoty ich wykonania :)
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 71
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 173
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 374
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 71
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 173
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 374
Składniki
1 dużą marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy al dente w osolonej i posłodzonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Buraczki kiszone i wszystkie papryki kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy salaterki.
Przygotowanie sosu sałatkowego: Do miseczki przekładamy kremowy jogurt naturalny, dodajemy 2 łyżeczki suszonego koperku, łyżeczkę cukru brzozowego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i dokładnie mieszamy. Sos doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie powstały sos dodajemy do warzyw w salaterce, dokładnie mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)