Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z buraczkami, które zostały z zakwasu? Czy kiszone buraki nadają się tylko do kosza? Nie! Zróbmy z nich sałatkę! :) Czasami recyklingowe dania potrafią zaskoczyć swoim smakiem, mimo prostoty ich wykonania :)
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1916
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70163
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24963
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 139
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 95
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1916
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70163
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24963
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 139
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 95
Składniki
1 dużą marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy al dente w osolonej i posłodzonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Buraczki kiszone i wszystkie papryki kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy salaterki.
Przygotowanie sosu sałatkowego: Do miseczki przekładamy kremowy jogurt naturalny, dodajemy 2 łyżeczki suszonego koperku, łyżeczkę cukru brzozowego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i dokładnie mieszamy. Sos doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie powstały sos dodajemy do warzyw w salaterce, dokładnie mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)