Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i ciekawe sałatki nie muszą być wymyślne i składać się z mnóstwa wyszukanych produktów. Wystarczy aromatyczne mięso z rosołu, kilka jajek, łyżek majonezu i solidna porcja świeżego, posiekanego koperku. Sałatkę możesz jeść samodzielnie lub posiekać składniki nieco drobniej i używać jej jako pasty do rozsmarowania na pieczywie. W przekąsce wykorzystano kilka ogórków kiszonych, ale jeśli potrzebujesz więcej chrupkości i smaku, dorzuć połowę czerwonej papryki, różyczki gotowanego kalafiora lub ugotowaną w rosole marchewkę.
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 69
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 147
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 89
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 83
Dzisiaj krokiety postne przygotowane z kiszoną kapustą i grzybami suszonymi....
Odsłon: 67
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 69
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 147
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 89
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 83
Dzisiaj krokiety postne przygotowane z kiszoną kapustą i grzybami suszonymi....
Odsłon: 67
Składniki
Wystudzone mięso z rosołu obierz z kości i pokrój w kostkę. Możesz użyć kurczaka lub wołowiny. Mieszane mięso też będzie odpowiednie. Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Ogórki drobno posiekaj i odsącz na sicie. Obraną cebulę posiekaj w drobną kostkę i delikatnie posól, aby zmiękła. Wrzuć po miski pokrojone mięso, cebulę, jajka i ogórki.
W miseczce wymieszaj majonez, śmietanę i musztardę. Dopraw solę, pieprzem oraz kurkumą i energicznie wymieszaj widelcem. Jeśli preferujesz sałatki z mniejszą ilością sosu, zmniejsz dozę składników o połowę. Polej dressingiem sałatkę i dokładnie wymieszaj. Dodaj posiekany koperek i przemieszaj ponownie. Włóż sałatkę do lodówki na 30 minut, a następnie serwuj. Sałatkę możesz przechowywać do 2 dni w lodówce w zamkniętym naczyniu.