Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka z ryżem i kurczakiem;)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros (dość sporo), dodać 5 łyżek oleju, wszystko razem wymieszać, przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, jednak najlepiej na całą noc.
Po tym czasie mięso usmażyć na tłuszczu w którym się marynowało i przestudzić, lekko ciepłe dodać do reszty składników.
Ryż ugotować tak jak zawsze,wystudzić.
Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę i razem usmażyć.
Paprykę,ogórki i ser także pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić solą,pieprzem i przyprawą gyros do smaku. Smacznego ;)