Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1746

Dodano:

Odsłon: 9215

Przepyszna sałatka z ryżem i kurczakiem;)

Składniki

  • 2 woreczki ryżu
  • 0,6 kg pieczarek
  • 2 czerwone papryki
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 12 ogórków kiszonych
  • 4 cebule
  • 0,4 kg sera żółtego
  • opakowanie kukurydzy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa gyros
  • olej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros (dość sporo), dodać 5 łyżek oleju, wszystko razem wymieszać, przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, jednak najlepiej na całą noc.

  2. Po tym czasie mięso usmażyć na tłuszczu w którym się marynowało i przestudzić, lekko ciepłe dodać do reszty składników.

  3. Ryż ugotować tak jak zawsze,wystudzić.

  4. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę i razem usmażyć.

  5. Paprykę,ogórki i ser także pokroić w kostkę.

  6. Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić solą,pieprzem i przyprawą gyros do smaku.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2015/01/ryzowa-saatka.html#

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń