Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3418

Dodano:

Odsłon: 512

Szybka sałatka ryżowa. Prosta i łatwa w wykonaniu a do tego z produktów, które zawsze mamy pod ręką. Doskonała jako dodatek do kanapek lub mięsa.

Składniki

  • ryż 1 woreczek
  • ogórki konserwowe 4 szt
  • jajka 4 szt
  • kukurydza konserwowa 5 łyżek
  • żółty ser starty 3 łyżki
  • majonez 1 łyżka kopiasta
  • śmietana gęsta 1 łyżeczka kopiasta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko posolonej wodzie, odsączamy i studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę.
    Kukurydzę odsączamy. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę, przekładamy na sito, kilkakrotnie potrząsamy by odsączyć z soku.
    Ryż, jajka, kukurydzę, ogórki, starty żółty ser przekładamy do salaterki. Majonez mieszamy ze śmietaną i dodajemy do pozostałych składników. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń