Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka ryżowa. Prosta i łatwa w wykonaniu a do tego z produktów, które zawsze mamy pod ręką. Doskonała jako dodatek do kanapek lub mięsa.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 86
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 86
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko posolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę, przekładamy na sito, kilkakrotnie potrząsamy by odsączyć z soku. Ryż, jajka, kukurydzę, ogórki, starty żółty ser przekładamy do salaterki. Majonez mieszamy ze śmietaną i dodajemy do pozostałych składników. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.