Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka ryżowa. Prosta i łatwa w wykonaniu a do tego z produktów, które zawsze mamy pod ręką. Doskonała jako dodatek do kanapek lub mięsa.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11031
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11031
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko posolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę, przekładamy na sito, kilkakrotnie potrząsamy by odsączyć z soku. Ryż, jajka, kukurydzę, ogórki, starty żółty ser przekładamy do salaterki. Majonez mieszamy ze śmietaną i dodajemy do pozostałych składników. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.