Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa z tuńczykiem, świeżymi pomidorami i ogórkami małosolnymi.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1540
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1231
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1540
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1231
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pomidory /odmiany o małej zawartości soków/ przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, przekrawamy i odsączamy z soków i oczyszczamy z pestek. Kroimy w kostkę. Paprykę czerwoną i ogórki małosolne równiesz kroimy w kostkę. Ser żółty /o ostrym smaku/ ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Dodajemy majonez wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem /możemy użyć czosnku od kisxonych ogórków/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i harissą. Mieszamy i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce.