Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa z tuńczykiem, świeżymi pomidorami i ogórkami małosolnymi.
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 225
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 3260
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2429
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 225
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 3260
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2429
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pomidory /odmiany o małej zawartości soków/ przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, przekrawamy i odsączamy z soków i oczyszczamy z pestek. Kroimy w kostkę. Paprykę czerwoną i ogórki małosolne równiesz kroimy w kostkę. Ser żółty /o ostrym smaku/ ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Dodajemy majonez wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem /możemy użyć czosnku od kisxonych ogórków/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i harissą. Mieszamy i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce.