Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i sosem chrzanowym

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i sosem chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 293

Dodano:

Odsłon: 4598

Pomysł na szybką sałatkę, która zachwyci nie tylko domowników...

Składniki

  • 1 woreczek ryżu (100 g)
  • Puszka tuńczyka (kawałki)
  • 3 cebule
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • 3 jajka na twardo
  • Koperek
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki chrzanu
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i sosem chrzanowym

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu (na sypko). Ogórki, jajka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy na sitku. Dodajemy koperek i wszystko delikatnie mieszamy.

  2. Sos: majonez, oliwę, chrzan, sól i pieprz dokładnie mieszamy, by uzyskać jednolitą konsystencję. Dodajemy sos do sałatki i dokładnie mieszamy.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 stycznia Super, uwielbiam sałaki z tuńczykiem :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń