Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z selerem konserwowym, kurczakiem i porem. Można podać ją jako sałatkę warstwową, ja jednak zazwyczaj mieszam ją tuż przed nałożeniem na talerze, aby składniki dobrze się połączyły.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1042
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666497
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1042
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666497
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, a następnie przyprawić solą, pieprzem i kurkumą. Usmażyć mięso na rozgrzanym tłuszczu i ostudzić.
Pora pokroić, sparzyć wrzątkiem i odsączyć na sitku. Ogórki pokroić w drobną kostkę, kukurydzę i selera odsączyć z zalewy.
Majonez wymieszać z trzema szczyptami soli, szczyptą pieprzu i cukrem. W wysokiej misce ułożyć warstwami od dołu: pora, kurczaka, majonez, ogórki, kukurydzę, seler. Przed ułożeniem na talerze sałatkę można wymieszać.