Jeśli sałatka jarzynowa, to tylko ze sporą ilością selera i jabłka. Do tego koniecznie domowy majonez z dodatkiem chrzanu.
Sałatka selerowo-jabłkowa z chrzanowym majonezem i śledziem:
Składniki
- 2 duże selery
- 2 winne jabłka
- 2 ziemniaki
- 1 marchewka
- 5 ugotowanych jajek
- puszka czerwonej fasoli
- sól, czarny grubo mielony pieprz i odrobina cukru do smaku
- 4 łyżki domowego majonezu o smaku chrzanowym
- 4 płaty śledzia po kołobrzesku
- 3 łyżki prażonej cebuli
Składniki
- 2 duże selery
- 2 winne jabłka
- 2 ziemniaki
- 1 marchewka
- 5 ugotowanych jajek
- puszka czerwonej fasoli
- sól, czarny grubo mielony pieprz i odrobina cukru do smaku
- 4 łyżki domowego majonezu o smaku chrzanowym
- 4 płaty śledzia po kołobrzesku
- 3 łyżki prażonej cebuli

Etapy przygotowania
Seler, ziemniaki, marchewkę i jajka ugotować. Ostudzić. Drobno pokroić. Fasolkę odsączyć, jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Połączyć składniki. Na końcu dodać prażoną cebulkę i majonez. Doprawić. Uformować duże kulki. Pokrojone śledzie ułożyć obok ( nie wszyscy je lubią w sałatce). Udekorować startym żółtkiem, zieleniną i pomidorem.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 141
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
- Impreza
- Grill
- Polska
- Meksykańska
- Warzywa
- Fasolka
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 207

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9230
Ostatnio komentowane przepisy

Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 141
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
- Impreza
- Grill
- Polska
- Meksykańska
- Warzywa
- Fasolka
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 207

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9230



Składniki
- 2 duże selery
- 2 winne jabłka
- 2 ziemniaki
- 1 marchewka
- 5 ugotowanych jajek
- puszka czerwonej fasoli
- sól, czarny grubo mielony pieprz i odrobina cukru do smaku
- 4 łyżki domowego majonezu o smaku chrzanowym
- 4 płaty śledzia po kołobrzesku
- 3 łyżki prażonej cebuli
Seler, ziemniaki, marchewkę i jajka ugotować. Ostudzić. Drobno pokroić. Fasolkę odsączyć, jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Połączyć składniki. Na końcu dodać prażoną cebulkę i majonez. Doprawić. Uformować duże kulki. Pokrojone śledzie ułożyć obok ( nie wszyscy je lubią w sałatce). Udekorować startym żółtkiem, zieleniną i pomidorem.