Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka senatorska to niezawodna pozycja w imprezowym menu. Jej przygotowanie jest proste i mało czasochłonne. Efektownie prezentuje się na stole, a jeszcze lepiej smakuje. Zawiera sporą porcję zdrowych warzyw, ale też niemało pełnowartościowego białka, dzięki czemu jest bardzo sycąca. Podana z kawałkiem pieczywa może zastąpić ciepły posiłek.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Składniki
Ugotuj jajka na twardo (8-10 minut od zagotowania się wody). Obierz ze skorupek nim wystygną (łatwiej wówczas oddzielić je od białka). Przestudź i oddziel żółtka od białek. Posiekaj drobno białka. Żółtka wymieszaj z majonezem i jogurtem.
Odcedź tuńczyka z zalewy. Rozgnieć widelcem na mniejsze kawałki. Poszatkuj dość drobno kapustę i skrop sokiem z cytryny. Pokrój pora w półplasterki. Przelej je wrzątkiem na sitku i oprósz solą. Wymieszaj kapustę z porem.
Posiekaj drobno szczypiorek i koperek. Połącz z kapustą i porem. Wymieszaj warzywa z tuńczykiem i białkami. Połącz sałatek z sosem z majonezu, jogurtu i żółtek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Odstaw sałatkę na 2-3 godziny do lodówki.