Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nazwa tego dania sugeruje sałatkę, tak naprawdę nie musisz jej jeść tylko za pomocą widelca. Sałatkę serową możesz podawać jako pastę do krakersów, nachosów, selera naciowego lub surowej marchewki pokrojonej w słupki. Kanapka z sałatką serową może być szybkim i niedrogim lunchem. Przybrana rukolą i ogórkiem kiszonym świetnie sprawdzi się jako przekąska koktajlowa. Co prawda sałatka nie należy do dań wybitnie lekkostrawnych, ale któż nie pozwoliłby sobie na chwilę odstępstw od radykalnej diety na rzecz genialnego smaku i rozpływającej się w ustach konsystencji.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 31
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 216
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 31
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 216
Składniki
Zetrzyj sery na tarce o grubych oczkach lub poszatkuj w malakserze. Nie używaj gotowego, już startego sera! Gotowce są pokryte substancją przeciwzbrylającą, a to może znacząco wpłynąć na smak. Dodaj drobno poszatkowaną paprykę konserwową, marynowaną cebulkę, słodką paprykę w proszku oraz musztardę. Jeśli preferujesz smaki z wyraźnie ostrą nutą, dodaj odrobinę posiekanej, marynowanej papryczki jalapeno lub/i ostrą paprykę w proszku. Dodaj majonez lub serek śmietankowy, jeśli konsystencja ma być bardziej zwarta. Wymieszaj sałatkę łyżką i od razu podawaj. Resztę sałatki przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.