Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nazwa tego dania sugeruje sałatkę, tak naprawdę nie musisz jej jeść tylko za pomocą widelca. Sałatkę serową możesz podawać jako pastę do krakersów, nachosów, selera naciowego lub surowej marchewki pokrojonej w słupki. Kanapka z sałatką serową może być szybkim i niedrogim lunchem. Przybrana rukolą i ogórkiem kiszonym świetnie sprawdzi się jako przekąska koktajlowa. Co prawda sałatka nie należy do dań wybitnie lekkostrawnych, ale któż nie pozwoliłby sobie na chwilę odstępstw od radykalnej diety na rzecz genialnego smaku i rozpływającej się w ustach konsystencji.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 269
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 585
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 498
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 884
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 269
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 585
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 498
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 884
Składniki
Zetrzyj sery na tarce o grubych oczkach lub poszatkuj w malakserze. Nie używaj gotowego, już startego sera! Gotowce są pokryte substancją przeciwzbrylającą, a to może znacząco wpłynąć na smak. Dodaj drobno poszatkowaną paprykę konserwową, marynowaną cebulkę, słodką paprykę w proszku oraz musztardę. Jeśli preferujesz smaki z wyraźnie ostrą nutą, dodaj odrobinę posiekanej, marynowanej papryczki jalapeno lub/i ostrą paprykę w proszku. Dodaj majonez lub serek śmietankowy, jeśli konsystencja ma być bardziej zwarta. Wymieszaj sałatkę łyżką i od razu podawaj. Resztę sałatki przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.